moooive.
Nu har jag städat i stort sätt hela mitt rum, eller aa, jag har tagit bort allt ifrån golvet iaf!
Så, jag e rätt nöjd med att fått gjort det - sen har jag ju fan tagit bort alla mina saker ifrån badrummet med... Alltså, det som inte ska vara där...
Nu sitter jag och väntar på att Charlotte ska komma, hon skulle väl komma om typ en timme!
Då ska vi bara cupcakes, med blå glasyr eller vad det heter.
Gjorde 12 sådana igår men dom gick åt kan man säga, är väl 4 kvar tror jag - och då måste jag ju fixa mer till Kasper C & André som kommer sen:D...
Ja, precis - dom kommer oxå sen. Fast lite senare, vid typ 6 sa dom - och då blir det godis, chips, och en massa film :D... Det ska bli riktigt kul... Å så klart, så ska vi äta mina & Charlottes CUPCAKES:D...
Sjukt lätta och göra var dom iaf, jag trodde det skulle vara jätte invecklat men det var det ju verkligen inte...
Mamma köpte Leila Lindholms kokbok "A piece of cake" - och så satt jag och kollade i den och blev sugen på att göra cupcakes... Hon har ju typ 1000 olika varianter på dom, men jag gjorde dom vanliga.
Skitgooa blev dom iaf :D...
Recept ifrån Leila Lindholms "a piece of cake"
Classic cupecakes.
grundrecept 12 st.
3 ekologiska ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vanligsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda de med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och sagt av en citron.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Cream cheese frosting
60 g smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
Strössel eller blommor till garnering
1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
2. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
3. Bred frostingen på cupecakesen och garnera med strössel eller blommor.
White chocolate frosting
200 g vit kvalitetchoklad
200 g philadelphiaost
1. Hacka chokladen och smällt den i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt svalna något.
2. Rör ihop choklade med philadelphiaosten.
Jag gjorde ju såklart med Cream Cheese Frosting, och så skippade jag även citronen. Använde den inte över huvud taget.
Dom blev iaf super goda! Testa vetja!
2010-06-15 @ 13:51:08 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()